Dienstverband versus ‘tijdelijk’ contract?
Gerke van Zalk

Stel dat over pakweg een jaar of vijf het contract “Dienstverband voor onbepaalde tijd” alleen nog als historisch document in het museum enige waarde heeft. In bedrijven en organisaties in Nederland wordt alleen nog gebruik gemaakt van ‘tijdelijke’ contracten met een looptijd van drie maanden tot drie jaren. Nationaliteiten spelen geen rol meer en iedere wereldburger die wil en kan werken sluit voor een bepaalde tijd, opdracht of klus een passend contract af. Aan het eind van een contractperiode kan er tussen partijen een volgend contract worden afgesloten of iemand zoekt zijn heil ergens anders en sluit elders een nieuw contract af. Wat zouden hiervan de gevolgen zijn? Zou dit de BV Nederland versterken of verzwakken? Zouden wij daar allen beter van worden of lopen we de kans dat de kloof tussen ‘kansrijken’ en ‘kansarmen’ alleen maar groter wordt?

Wat zijn de individuele risico’s als het gaat om inkomen, leeftijd, ziekte, etc.? En wat zijn de risico’s voor bedrijven en organisaties bij het realiseren van leveringsvoorwaarden, dienstverlening, garanties, omzet, continuïteit, etc.?

En stel dat dit onze toekomst wordt, wat hebben wij nodig om dit succesvol te realiseren?

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>