Een LevensDossier, nut of noodzaak?
Monique van Nieuwenhuizen

Het Levensdossier is uw belangrijkste naslagwerk!

In uw mooie tijd van leven verzamelt u meer dan u zelf van bewust bent. Of het nu levensdossiergaat om geld, goederen of gegevens, er komt een moment dat u alles achterlaat. Het is bij leven al plezierig wanneer u er van overtuigd bent dat u al wat u hebt verzameld goed heeft geregeld. Wanneer u alleen al kijkt naar uw eigen grote databank van gegevens die u wilt en/of dient te onthouden.

Bijvoorbeeld uw telefoonnummers, wachtwoorden, inlogcodes, pincodes, verzekeringspolisnummers, rekeningnummers, etc. Een goede plek voor al die gegevens is voor uw nabestaanden bij het afwikkelen van uw nalatenschap, maar ook bij uw leven een fijne zekerheid. Helder en overzichtelijk en iedere noodzakelijke of gewenste wijziging goed opgeborgen en altijd vindbaar in uw eigen LevensDossier.

Het geeft niet alleen u zelf rust, maar ook uw nabestaanden. Wanneer u er niet meer bent laat u naast al uw gegevens mogelijk uw geld en goederen achter. Vragen daarbij zijn o.a. hoe zou u willen dat alles verdeeld wordt, zijn er speciale stukken bij die u graag zelf toewijst? Alles wat met uw geld, goederen en gegevens te maken heeft kunt u veilig en betrouwbaar opslaan in uw eigen LevensDossier. Bovendien heeft het Levensdossier een belangrijke signaleringsfunctie, doordat zaken in samenhang met elkaar in kaart gebracht kunnen worden. Zo kan de notaris, estate- of financial planner uit uw dossier opmaken of er nog  te behalen (fiscale) voordelen zijn. U kunt tevens uw eigen executeur aanwijzen en vastleggen. Inlogcodes van uw computer en bewaarplaatsen van belangrijke documenten worden gecodeerd en goed beveiligd vastgelegd.
Om ervoor te zorgen dat door de tijd heen uw gegevens up-to-date blijven ontvangt u jaarlijks een herinnering met de vraag of en welke gegevens eventueel aangepast dienen te worden. Mocht u op enig moment zelf niet meer in staat zijn uw eigen administratie te voeren, dan vormt dit dossier een belangrijk vertrekpunt voor degenen die het van u overnemen. Ook voor het opstellen van een Levenstestament kan het Levensdossier gebruikt worden.

Het LevensDossier kunt u het beste bewaren in een digitale-kluis.

Cretio biedt u de mogelijkheid deze aan te schaffen. Uw digitale nalatenschap voor uw nabestaanden is hiermee gegarandeerd en maakt een zoektocht overbodig. Deze kluis wordt namelijk via de notaris ingeschreven in het Centraal Testamenten Register. Op het moment dat uw nabestaanden zich melden na uw overlijden, zal de notaris dit register raadplegen. Aan de executeur – of aan de erfgenamen – wordt een unieke code afgegeven om de kluis te kunnen openen. En mocht u niet in het bezit zijn van een computer, dan biedt Cretio u de mogelijkheid uw gegevens digitaal op te slaan.
In de moeilijke tijd van uw heengaan is het voor nabestaanden heel fijn en geruststellend wanneer zij overeenkomstig uw wensen de zaken kunnen regelen en afhandelen. Voorkom dat uw nabestaanden geen weet hebben van uw belangrijke gegevens en mogelijk zaken verloren gaan die tijdens uw leven u dierbaar zijn geweest.

Nuttig? Ja
Noodzaak? Zeker! Praktisch voor nu, belangrijk voor later!

Vraag gratis uw eigen LevensDossier aan om het zelf te ervaren.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Reacties zijn gesloten.